x

Endagsfestival med Kent, Robyn och Winnerbäck

Endagsfestival med Kent, Robyn och Winnerbäck

Den 24 augusti uppträder Kent, Robyn och Lars Winnerbäck med varsin konsert vid invigningen av Stockholms nya sportarena Tele2 Arena. Fler artister tillkommer senare och evenemanget kommer att "gå i den svenska popmusikens tecken".

Rockbandet Kent med Jocke Berg i spetsen är ett av Sveriges största rockband. Bandet släppte förra våren sitt tionde album Jag Är Inte Rädd För Mörkret som möttes med goda recensioner. Kort efter den släpptes så hade den sålt platina, alltså mer än 40 000 sålda exemplar. 20 februari tävlar Kent med albumet på årets Grammisgala i kategorin årets rock.

Robyn är en av Sveriges internationellt största popstjärnor, hon debuterade med sitt första album 1995, endast 16 år gammal. Sedan dess har hon släppt en rad album och 2010 släppte hon den uppmärksammade EP-trilogin Body Talk  med hitsinglar som Dancing On My Own och Indestructible. Utöver sin popkarriär driver hon även sitt eget skivbolag Konichiwa.

Folkkära Lars Winnerbäck har inte släppt något nytt album sen 2009 då Tänk Om Jag Ångrar Mig, Och Sen Ångrar Mig Igen kom. Men sedan förra sommarens omfattande Sverigeturné så har Winnerbäck tagit en längre paus för att vara ledig och skriva så mycket han kan.

Tele2 Arena är Stockholms nya idrott- och evenemangsarena som ligger bredvid Globen. Arenan har byggts med miljön i tanken och kommer att kunna husera diverse evenemang året runt då den har försetts med ett skjutbart tak.

Biljetterna till festivalen släpps 18 februari klockan 09.00.

Innan invigningen 24 augusti kommer Gyllene Tider att tjuvstarta med en premiärspeling i arenan 27 juli.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA