x

"Ge duon en mörk klubb och en rökmaskin på full effekt"

"Ge duon en mörk klubb och en rökmaskin på full effekt"

Festivalen erbjuder en mängd nordiska artister att uppträda och visa upp sig inför branschfolk och musikälskare i Oslo. GAFFA är så klart är på plats och har tagit del av tre konserter som hölls under första dagen på by:Larm.

En av de första konserterna under gårdagen var med Lorentz & Sakarias som enligt GAFFAs Daniel Magnusson inte lyckades hela vägen.

"Det här är helt enkelt inte en situation som lämpar sig särskilt gott åt nyskapande. Men ge duon en mörk klubb, en rökmaskin på full effekt och total kontroll över ljus och ljud och underverk lär ske, skrev Daniel om konserten. "

Han anser även att deras tackling av hiphop är långt ifrån extrovert och bör förpackas därefter.

Läs hela recensionen av Lorentz & Sakarias spelning här.

Några som lyckades imponera aningen bättre var norska trion Elephant9 som bjöd på oväntad show som tyvärr inte kunde blomma ut helt på grund av den tajta speltiden.

"Några minuter in på jazzrockarna Elephant9s spelning går musiken från subtila toner med Ståle Storløkkens keyboards och Torstein Lofthus trummor i full fokus till att smälla av i skarp och funkig uppvisning."

Men trots den korta speltiden var det en högst intressant resa Elephant9 bjöd på där starka känslor är lika med starka toner, enligt Daniel. 

Läs hela recensionen på Elephant9s konsert på by:Larm här.

En norsk kollega kallade by:Larm världens kallaste festival. Och trots att Daniel kunde hålla med till viss del ansåg han att festivalen fylldes med värme då Young Dreams intog största scenen i Wimp-teltet. Men på grund av en inte helt fängslande frontman fanns det även kyla i atmosfären. Publiken däremot var desto mer lyriska till framträdandet.

"Den hittills största publikskaran ser inte ut att klaga och är det någonstans den här gruppen drömmer sig bort så är det via Vandaskogs framtoning", skrev Daniel i sin recension av konserten. 

Daniel beskrev även Rune Vandaskog som en shoegaze-deformerad Paul Simon med en tamburin som närmaste snuttefilt. 

Läs hela Young Dreams-recensionen här.

By:Larm fortsätter till och med lördag och GAFFA kommer att rapportera kontinuerligt från festivalen med recensioner och intervjuer.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA