x

Robert Plant hintar om återförening

Robert Plant hintar om återförening

I en intervju med 60 Minutes i Australien berättade Robert Plant att han väntat på de övriga Zeppelin-medlemmarna för att kunna komma igång med en återförening. 

– De säger inte ett ord. De är ganska inne i sina egna världar och de lämnar det hela till mig. Jag är inte skurken [...] Jag har inget att göra 2014, sa Plant till 60 Minutes.  

Led Zeppelins senaste konsert hölls 2007 i Londons O2 Arena där den bortgångne trumslagaren John Bonhams son tog över sin fars plats under kvällen. Den här gången var det Robert Plant som nekade till en längre återföringsturné i brist på tid. 

Konserten 2007 gavs förra året ut på DVD efter att Led Zeppelin hintat om releasen på sin hemsida i ett kryptiskt meddelande. 

Zeppelin är i nuläget aktuella i förhandlingar om eventuellt online-släpp av sin katalog på de olika musikstreamingtjänsterna. Det skulle innebära ett stort steg framåt för Led Zeppelin som först 2007 gjorde sina album tillgängliga på Itunes.

Under tiden jobbar gitarristen Jimmy Page med att remastra delar av bandets katalog, som kommer att ges ut i en serie boxar under året. 

Huruvida en Led Zeppelin-återförening kommer att ske är i nuläget oklart, men frontmannen för det legendariska bandet tycks vara redo. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA