x

De öppnar för Dinosaur Jr

De öppnar för Dinosaur Jr

Nu på fredag, 22 februari, är det Dinosaur Jr.s tur att beträda Pusterviks scen och som förband står svenska rockbandet Spiders.

Den Göteborgsbördiga gruppen släppte sitt debutalbum så sent som i oktober förra året. Skivan nåddes av goda ord från GAFFAs Tomas Lundström som delade ut fyra av sex stjärnor:

"När nu första fullängdaren Flash Point ser dagens ljus är det ett naturligt steg man tar. Och Spiders låter fullständigt bekväma. Båda singlarna Fraction och senaste Weekend Nights finns med på Flash Point, men de framstår i efterhand som om de representerar en tämligen enkelspårig bild av Spiders; som ett ordinärt 70-talsrockband." Till recensionen.

Kvällens huvudakt Dinosaur Jr. uppstod 1984 efter att trummisen J. Mascis bestämt sig för att hoppa av hardcorebandet Deep Wound och istället lära sig gitarr. Tillsammans med Lou Barlow och Emmett Jefferson Murph III skapade de ett band som inte lät som något annat. Deras distinkta gitarrljud, som kännetecknas av hög förstärkning och loopningar samt sångaren Mascis melodiska gitarrsolon, var mycket inflytelserikt under den alternativa rock-rörelsen på 1990-talet. Sedan albumdebuten 1984 hade de hunnit med att släppa ytterligare sex album.

En liverecension av Dinosaur Jr. publiceras på GAFFA.se under lördagen.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA