x

Tokhyllad hiphop till Roskilde

Tokhyllad hiphop till Roskilde

Kendrick Lamar lämnade nyligen Sverige efter tre slutsålda konserter och idel hyllningar från pressen. Men redan till sommaren är han tillbaka i Skandinavien igen, Roskilde Festival har nämligen bokat till sig den tokhajpade rapparen.

GAFFAs Özgür Kurtoglu passade på att stifta bekantskap med scenpersonligheten Kendrick Lamar och skrev bland annat följande om Münchenbryggeriet-konserten:

"Han är egentligen bara i början av sin livekarriär, och har bevisligen mycket han behöver jobba på, men är redan så säker som han förtjänat att vara och har inga problem med att hantera en lokal så bred och hög som Münchenbryggeriet är. I sin enkelhet handlar, och är, strax över en timmes livekonsert anförd av Kendrick Lamar om hiphopens grunder och hur fantastiskt fångande de kan vara i händerna på en mästare; det handlar bara om de beats han har jobbat med sina egna producenter på, de rim och berättelser han har skrivit när han har översvämmats av tankar på att få leva i någonting annat än våldets Compton, och det liv han har levt innanför dess blodstänkta stadsgränser i väntan på att bli den artist han är idag." Till recensionen.

Roskilde Festival 2013 äger rum den 29 juni-7 juli och har sedan tidigare släppt akter som Animal Collective, Queens Of The Stone Age, Slipknot, Sigur Rós och Volbeat.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA