x

Tre nya till Knarrholmen

Tre nya till Knarrholmen

Det var ett tag sedan Knarrholmen bjöd på nya band, men när det åter är dags är det inte mindre än tre akter som står klara för årets festival i den göteborgska skärgården, nämligen Young Galaxy, Wintergatan och Iberia.

Young Galaxy är det kanadensiska drömpop-bandet som fått åtnjuta en hel del blogg-hype sedan starten 2006, men som började hitta sitt sound först med 2011 års album Shapeshifting, ett album som producerades av Dan Lissvik från Studio. I slutet av april senare i år är gruppen aktuella med sitt fjärde album Ultramarine.

Wintergatan är fortsättningen på det grammisnominerade projektet som vi känner som Detektivbyrån. Gruppen är ute med ny singel och senare i vår kommer även debutalbumet. Soundet påminner starkt om föregångaren.

Sist ut i artistsläppet är Iberia, som är en lyckad fusion mellan Maja från Makthaverskan och Alexander Palmestål från nedlagda Pistol Disco.

Knarrholmen äger rum den 24-25 maj och klara band sedan tidigare är El Perro Del Mar, Lorentz & Sakarias, Nordpolen och Raketen.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA