x

”Jag älskar när publiken sjunger med”

”Jag älskar när publiken sjunger med”

Amerikanska Cody ChesnuTT uppträder på Debaser Slussen på måndag den 25 februari och hoppas på en publik som gärna sjunger med i låtarna och en öppenhjärtat upplevelse. Han gav förra året ut sitt andra studioalbum Landing On A Hundred som är uppföljaren på 2002 års The Headphone Masterpiece

GAFFA pratade med Cody inför Sverige-besöket.

Du refererade ditt sovrum att vara "the sonic promised land" när du spelade in din debut, vad var ditt promised land på Landing On A Hundred?

– Den skivan kom utifrån mina känslor av att kunna ha allt, inga gränser, inga begränsningar, så det var väldigt viktigt för mig att utforska. Men jag sökte inte riktigt efter ett nytt sonic pomised land på den här skivan. Jag kunde skapa vad jag än jag kände för i mitt hjärta. 

Du gick igenom en tung period för ett tag sedan, berätta om den.

– Det var en övergångsperiod. Jag blev far och att vara en familjeman är ett helt annorlunda element än att vara i musikbranschen, helt nya utmaningar, något jag blev tvungen att ställa om mig till. Det var väldigt nyttigt och inspirerande för mig, jag omfamnade den livsstilen. 

När bestämde du dig för att återvända till musiken?

– Jag hade ingen brådska med något, jag ville att musiken skulle komma till mig på samma sätt som jag upplevde den. Nu kommer den från en personlig erfarenhet, i ett personligt sätt. 

Du kommer snart till Sverige, hur känns det?

– Det känns fantastiskt varje gång jag kan åka till ett ställe och dela musiken jag älskar. Det går inte riktigt att beskriva det, människor binds samman oavsett språk, det är det bästa jag vet. Jag ser verkligen fram emot det!

Vad kan publiken förvänta sig den kvällen?

– Kom med förväntningarna av att ha en mänsklig upplevelse, det är egentligen det. Att ha en ren och sann öppenhjärtat upplevelse. 

Vad förväntar du dig av publiken?

– Jag älskar när publiken sjunger med i låtarna, det är så jag har skrivit dem för att kunna få kontakt med publiken. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA