x

Leonard Cohen till Sverige

Leonard Cohen till Sverige

Leonard Cohen återvänder till svensk mark den 15 augusti vilket blir stjärnans femte besök efter comebacken. Senast Cohen besökte Sverige var 2012 då han gjorde en inspirerad konsert på Gamla Ullevi. GAFFAs recensent Magnus Sjöberg var då på plats och ansåg att det hela var en vacker och bra spelning som tyvärr aldrig riktigt lyfte. 

"Det låter mer inspirerad rutin än musikalisk magi, det man hela tiden hoppas ska komma och förlösa kvällen till att bli så där stor och innerligt vacker. Det tar egentligen tills i början av det andra setet innan det börjar bränna till", skrev GAFFAs skribent Magnus Sjöberg. Till recensionen.

Den kanadensiske singer-songwritern gav 2012 ut sitt tolfte studioalbum Old Ideas som Uncut utnämnde till 2012 års bästa album. Redan nu ryktas det om en uppföljare till succéalbumet. 

Cohen har sedan 60-talet haft en bejublad karriär och det har uppskattningsvis spelats in cirka 1330 covers av hans sånger. 2008 blev han invald i Rock And Roll Hall Of Fame och återvände samma år till scenerna för första gången på 15 år. Nu besöker han alltså Sverige i augusti för femte gången sedan 2008. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA