x

Labyrint tar strid för cannabis

Labyrint tar strid för cannabis

Labyrint har haft flera motgångar gällande avlysta konserter till följd av texter om cannabis-bruk och debatt kring ämnet. Nu har bandet skrivit ett öppet brev på sin Facebook-sida om var de står i frågan, där de bland annat skriver:

"Det enda vi ville uppnå med vår kampanj var en större acceptans och vilja att debattera cannabisbruk i Sverige. För sanningen är att rökarna är många i det här landet och finns i så gott som alla yrkesgrupper."

Sedan tidigare har Polisen uppmuntrat arrangörer att ställa in bandets konserter. I uttalandet på Facebook pratar gruppen om att stora delar av musikbranschen består av cannabisrökare om inte värre än så och att det finns en ovilja att diskutera ämnet. 

"Tolerans är det vi behöver i Sverige. Med en högre tolerans och respekt för sina medborgare kan det även bli lättare att hjälpa folk ur missbruk istället för att låsa in dem. Ingen av oss romantiserar missbruk.". 

Läs hela uttalandet här:

"Hmm vart ska jag börja..

Vi vill inte uppmana våra yngre lyssnare att röka cannabis! Det finns inget coolt med det och livet som cannabisrökare är inte lätt i ett land som sverige. Dessutom är det viktigt för både barn och vuxna att vara vakna och vid sina sinnes fulla bruk. Vi vill inte att alla ska vara stenade och passiva hela tiden. däremot röker vi cannabis till och från precis som väldigt många i den här världen gör . Det enda vi ville uppnå med vår kampanj var en större acceptans och vilja att debattera cannabisbruk i sverige. För sanningen är att rökarna är många i det här landet och finns i så gott som alla yrkesgrupper. Så kommentarer om att vi är "pundare" "haschtomtar" white trash var det nån som skrev haha,bekräftar bara det problemet vi försöker belysa. En ovilja att diskutera rent objektivt utan allt hat och förutfattade meningar som verkar finnas hos vissa. Så som det är idag är inte rätt. Att man kan bli stoppad på gatan strippad visiterad , få lämna blod och urin och sen bli av med jobb, utbildning , körkort , till o med familj ibland för att mar rökte en spliff för en månad sen. Det är inte heller rätt att när du köper cannabis idag stöder du ofta en kriminell marknad där pengar kan gå till allt möjligt farligt och otäckt du inte har en aning om. Tolerans är det vi behöver i sverige. Med en högre tolerans och respekt för sina medborgare kan det även bli lättare att hjälpa folk ur missbruk istället för att låsa in dom. Ingen av oss romantiserar missbruk , vi har vänner och familj som har fått sina liv förstörda av droger. Även cannabis går att missbruka men vi anser att förbudet skapar mer problem än lösningar, även för rehabilitering och behandling. Skulle kunna prata om det här förevigt men känner att vi måste gå tillbaks till att skriva nya låtar. 

Alla ni som avbokar oss , ni gör som ni vill men kolla runt lite innan ni bokar oss. Speciellt om artister inte får ha sina åsikter. Ni kanske borde ta urinprov på alla som spelar så ingen kan spela? Ledsen om ni blir chockade men tro mig många i musik/media branschen röker gräs , om inte något värre. 

Ni oroliga föräldrar har inget att vara rädda för , följ med era barn på en labyrintspelning och jag kan garantera att ni kommer inte vara upprörda efteråt , utan glada att ni gick på en sån positiv och glad och underhållande show. Gå inte på tidningars arga rubriker om drogskandaler. En miljon tack till alla fina mail av uppskattning vi får från folk från alla samhällsklasser och yrkesgrupper. 

Ta hand om er 

kärlek och respekt"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA