x

Isak Strand vs TOE ger konsert med hyllad soulartist

Isak Strand vs TOE ger konsert med hyllad soulartist

Den 16:e mars intar Tingsek och Isak Strand vs TOE scenen på Berns. På sin hemsida skriver Berns att kvällen kommer innebära en kavalkad av soul, reggae, jazz, pop och funk, blandat med fest.

Isak Strand vs TOE släppte i februari albumet Theory Of Everything, som producerades av Tingsek. Han återkommer även på plattan som körsångare och på keyboard. Albumet påbörjades i ett hus på Södermanlands landsbygd, under sommaren 2011. Samtidigt spelades dokumentären Medvind in, där bandets arbete med skivan har gestaltats.

– Vi var där i tre månader och spelade lite musik, drack lite kaffe, spelade lite fotboll. Jag var trött på stan och på att mina grannar bankade i väggen efter tio, säger Isak Strand i en intervju med GAFFA, som går att läsa i det senaste numret.

Theory Of Everything har även recenserats av GAFFAs recensent Camilla Astorga Díaz, som gav albumet fem stjärnor och skrev:

"Redan vid första anslaget hör man att musiken är släkt med den som Magnus Tingsek, som producerat det, tidigare har gjort. Men förutom den uppenbara relationen till Tingseks funkjazz så är det nästintill omöjligt att genrebestämma." Läs hela recensionen här.

Tingsek släppte sitt senaste album 2011, Tingsek & Vindla String Quartet (feat. Måns Mernsten).

Biljetter till spelningen på Berns går att köpa via ticnet redan idag.   


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA