x

Sångare sparkad från sitt eget band

Sångare sparkad från sitt eget band

Scott Weiland var i mitten på 80-talet med och bildade Stone Temple Pilots som nådde stor framgång under 90-talet med hitlåtar såsom Plush och Creep från Core-skivan. Nu har resterande bandmedlemmar valt att sparka sångaren, något som Weiland själv fick veta genom att läsa det i tidningen trots 27 års medverkan. Bandet själva gav ingen vidare förklaring utan publicerade ett pressmeddelande där det stod att bandet officiellt sparkat Weiland. 

– Jag fick höra om min "avstängning" från Stone Temple Pilots när jag läste det i tidningen. Jag vet inte hur jag ska stängas av från ett band som jag har grundat, frontat och varit med och skrivit några av de största hitsen åt, men det får advokaterna fundera på, säger Weiland till TMZ. 

Det är inte första gången som Weiland får stöveln från ett band. Han var tidigare med i supergruppen Velvet Revolver med bland annat Slash och Duff från Guns N' Roses men fick precis där som med Stone Temple Pilots sparken. Då berodde det hela på bristande engagemang. 

– Det här bandet handlar helt och hållet om våra fans och vår musik. Scott Weiland är inte 100% engagerad i någon av dessa delar, skrev Slash i ett pressmeddelande. 

Stone Temple Pilots gav så sent som 2010 ut sitt sjätte självbetitlade studioalbum. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA