x

Kashmir till dansk/svensk festival

Kashmir till dansk/svensk festival

Dansk/svenska Öresundsfestivalen presenterar fyra bandsläpp till årets upplaga. Från Danmark kommer rockbandet Kashmir och sångaren MØ . Sverige bidrar med Chords och Helt off. Årets festival äger rum den 10-11 maj och hålls i och runtom Folkets Park i Malmö.

Kashmir gav under 2011 ut sitt senaste album, Katalogue. Just nu är de aktuella med uppföljaren E.A.R, som släpps den 18:e mars.
MØ eller Karen Marie Ørsted som hon egentligen heter, släppte nyligen sin hyllade första singel Glass. I maj är sångerskan även aktuell med sitt första album, som har spelats in i både London och Köpenhamn. 
Den svenske rapparen Chords var nyligen nominerad på Manifestgalan under kategorin Hip Hop. Galan som Chords även uppträdde på, ägde rum i Stockholm på Nalen den 8 februari.  

Chords är även aktiv i bandet Helt Off bestående av honom och M.O.N.S, de gästas ibland också av Timbuktu. Helt Off slog igenom 2004 med låten Babylonsjukan och släppte 2010 albumet I Huset.
Än så länge ser det ut som att Öresundfestivalen blir en blandning av rock och hip hop.  Initiativtagaren till projektet, Nicklas Johansson, fick nyligen priset "Årets Öresunder". Läs mer om det här


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA