x

Mando Diao och First Aid Kit delar scen

Mando Diao och First Aid Kit delar scen

Idag presenterades de två svenska storheterna till en unik konsert på Sofiero Slott i Helsingborg där de kommer att uppträdda under samma kväll. Konserten kommer att hållas den 11 juli. 

First Aid Kit som förra veckan såg till att kamma hem hela fyra Grammis-priser har lyckats erövra hela svenska musikindustrin med sitt The Lion's Roar-album. De vann även två GAFFA-priser för bland annat Bästa Svenska Album. 

First Aid Kit medverkade på förra årets Way Out West-festival. GAFFAs recensent Daniel Magnusson var på plats och ansåg att de trygga stämmorna förenade Slottsskogen. 

– Det här har folk väntat på och det märks och det är några minuter som stannar kvar i hjärtat; som en tröst när utförsäkringar och ovisshet återigen tar över våra vardagar. "Det är så fint att vi har samlats här allihop, vi tillsammans", säger Klara och ett stort publikhav ger en nick och ett leende tillbaka, skrev Daniel om konserten.

Mando Diao som chockade musikvärlden med deras stilbyte har lyckats med senaste skivan Infruset att toppa svenska albumlistan i 15 veckor på rad och kommer nu i sommar att uppträda på Sofiero Slott. De vann även en Grammis för Årets Folkmusik och Visa. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA