x

Amerikansk folkrockikon till Sverige

Amerikansk folkrockikon till Sverige

Steve Earle & The Dukes besöker storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö i sommar. I och med den kommande skivan The Low Highway, som släpps i april ger sig country/rocklegendaren med band ut på turné i USA och Europa.

Det 15:e albumet är ett samarbete med countryproducenten Ray Kennedy, som bland annat har jobbat med Emmylou Harris och Willie Nelson.

The Dukes består av Chris Masterson på gitarr, violinisten Eleanor Whitmore, Will Rigby bakom trummorna, Allison Moorer står för sång och keyboard och Kelly Looney är bandets basist.

För två år sedan gav Steve Earle ut sin debutroman I'll Never Get Out Of This Alive, samma år gav han ut ett album med samma namn. Steve Earle var inte helt främmande för bokbranschen, då han tidigare skrivit en novellsamling vid namn Doghouse Roses (2001). Sin första skiva släppte han 1986 och som gick under namnet Guitar Town.

Förutom att leva ut sin kreativa sida är han också känd för att vara aktiv krigsmotståndare och har även handskats med drogproblem. Men för de som faktiskt bara vill avnjuta hans musik är det nu möjligt i juni.  

Konsertdatum:

8 juni - KB, Malmö
9 Juni - Pustervik, Göteborg
11 juni - Nalen, Stockholm


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA