x

Roskilde bokar elektroniskt

Roskilde bokar elektroniskt

Idag går Roskildefestivalen ut med fem nya artister. Det är elektroniskt för hela slanten och två svenska akter har nästlat in sig bland omsusade namn som Simian Mobile Disco och Norgebördiga Eik och Lemâitre. Bland dessa tre står nämligen Gnucci och Carli redo att bidra med blågula färger på årets festival.

Simian Mobile Disco från London bör ses som släppets dragplåster, då de sitter med en karriär som tog vid redan 2005. Duon, som till en början gick under namnet Simian, har till dags dato fått ur sig en stor summa mixtapes och tre fullängdare, varav Unpatterns från 2012 är det senaste verket. På det har duon hittat hem enligt GAFFAs Tobias Öhgren som utvecklar i sin recension:

"För det är en isande klarhet som lyser igenom varje spår av albumet. De ligger ständigt på rätt sida av den, så viktiga, stilistiska linjen. För kanske är det här som de verkligen hittar sig själva. Allt är så perfektionistiskt, men samtidigt avslappnat färdigställt." Till recensionen

Roskilde sker i år 29 juni till 7 juli och har sedan tidigare bokat till sig Kraftwerk, Animal Collective, Jake Bugg, Queens Of The Stone Age, Slipknot med flera.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA