x

"Mindre fokus på show och mer på låtar"

"Mindre fokus på show och mer på låtar"

Petra Marklund tidigare känd som September, kommer stå på Gröna Lunds scen den 5 september. För tillfället sjunger hon slutrefrängen på sin Sverigeturné med senaste albumet Inferno. Skivan kom ut i oktober förra året och är sångerskans första album helt på svenska.

GAFFAs Andreas Bäckman träffade Petra Marklund i höstas för att diskutera plattan. 

– Jag har alltid velat göra den här skivan. Jag älskar det jag gjort hittills och det ger mig en jättekick, men jag är ute efter något annat också. Att känna någonting annat och göra på ett annat sätt. Något som är fokuserat lite mindre på show och mer på låtar. Jag vill förmedla en personligare sida av mig själv, och få dela med mig av berättelser som folk kan känna igen sig i, säger Petra Marklund. Läs hela intervjun här

Petra Marklund hade sitt stora genombrott i Sverige i och med TV-serien Så Mycket Bättre. Hennes cover på Petters Mikrofonkåt spelades varmt i både radio och på klubbar.

Samanträffande eller inte, forna September kommer under en torsdag i just september spela på Grönan. Kenny Mattson, programchef på Gröna Lund, skriver i ett pressmeddelande att Petra Marklund var en självklar bokning.
Andra artister som kommer att uppträda på nöjesparken under sommaren är The Sounds, Icona Pop och Bad Religion


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA