x

Lyssna på James Blakes nya singel

Lyssna på James Blakes nya singel

Nu finns det möjlighet att lyssna på James Blakes andra singel från det kommande albumet Overgrown. Plattan är beräknad att släppas den den 8 april, om exakt en månad.

Låten heter Digital Lion och är ett samarbete med producenten Brian Eno. En minut in i låten kommer en 13 sekunder lång paus, då förväntningarna byggs upp inför vad som komma skall.

Skivan är uppföljaren till James Blakes debutalbum med samma namn, plattan kom ut under 2011. GAFFAs recensent  Özgür Kurtoglu gav föregångaren fyra stjärnor, och skrev bland annat:

"James Blake är ett medvetet oförsiktigt verk, skapat utan tankar om begränsning eller förminskning. Som dubstep-producent är Blake van vid att skapa musik som bygger lager på lager, och varje låt här är en resa igenom allt som på ett eller annat sätt inspirerat honom." Läs hela omdömet här

James Blake gick tidigare ut med låten Retrograde som möttes av positiv kritik. I sin diskografi har han förutom debutalbumet släppt fyra stycken EP'es. I sommar är den brittiska elektroniske musikern och sångaren aktuell med en spelning på Göteborgsfestivalen Way Out West. Två år tidigare spelade han på Annedalskyrkan i Göteborg, under Stay Out West.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA