x

ABBA-sångerska tillbaka med nytt album

ABBA-sångerska tillbaka med nytt album

Till många fans stora glädje är Agnetha Fältskog aktuell med nya albumet A, som kommer ut den 13 maj. Det var 25 år senast en skiva med nyskrivet material kom ut, undertecknad Agnetha Fältskog. Under dagen kom albumets första singel ut med en tillhörande video, en ballad som heter When You Really Loved Someone

– Jag trodde aldrig att jag ville sjunga igen. Men efter att ha hört de tre första låtarna, kunde jag helt enkelt inte säga nej, säger Agnetha Fältskog.

På den kommande skivan har hon samarbetat med producenterna Jörgen Elofsson och Peter Nordahl. Hon även varit med och skrivit eget material till albumet och berättar att så fort hon satte sig vid pianot kom det bara till henne. 

– Agnetha var redo att göra musik igen, säger Jörgen Elofsson. Vi kände det. Hon är en musiker, en sångerska och låtskrivare som inte har skapat på länge. Vi såg henne blomma ut med musik i sitt liv igen.

Albumet kommer släppas via Universal Music och Max Hole, CEO för Universal Music Group, beskriver det som ett "drömprojekt".

Agnetha Fältskog är som känt en av de tidigare medlemmarna i det världskända bandet ABBA. De slog igenom efter sin vinst i Eurovision Song Contest 1974 med låten Waterloo

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA