x

Stjärnor sjunger för djurens rätt

Stjärnor sjunger för djurens rätt

Den 13 mars släpps ett samlingsalbum med fokus på djurens rätt i samhället. Albumet kommer heta Artister Mot Speciesism och alla intäkter kommer oavkortat gå till Djurens Rätt och Djurrättsalliansen.

Artister som medverkar är bland andra Ebbot Lundberg, känd från The Soundtrack Of Our Lives, Amanda Jenssen, Meja, Arch Enemy och Regina Lund. Sammanlagt består skivan av 25 spår med lika många artister.

– Det är sorgligt att människan börjat se djur som "lägre livsformer" när det i själva verket verkar vara tvärtom. Och det är när vi i vår vilsenhet förlorat respekten för allt levande och avskärmat oss från naturen och den egentliga verkligheten i dess helhet, skriver Ebbot Lundberg i ett pressmeddelande.

Diskussionen angående köttindustrin är ständigt pågående och har omtalats vilt i diverse medier de närmsta veckorna. Djurens Rätt vill med samlingen lyfta fram frågor som rör bland annat vegan- och vegetarianism.

Djurens Rätt och Djurrättsalliansen är två organisationer som båda jobbar för djurens rättigheter. Deras mål är att få samhället att öppna ögonen och ändra sin attityd, genom att synliggöra djurens levnadsförhållanden runtom i landet.

– Min bästa vän är en luden kille med svans. Vi har snackat en del och slår fast vid att vi står på samma sida: sidan som bryr sig om rättvisa och medkänsla. Jag tror att det är väldigt många som egentligen gör det, men som inte har någon aning om hur det faktiskt är. Det blir vår uppgift att visa dem, skriver Amanda Jenssen i ett pressmeddelande. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA