x

"Jag älskar Basshunter"

"Jag älskar Basshunter"

Hej Pelle. Hur är läget?

– Jodå, jag vaknade för tio minuter sedan, så jag är fortfarande lite trött.

Vad gjorde du igår kväll?

– Jag satt uppe sent igår och förberedde de kommande konserterna, höll på med stråkarrangemang. Första spelningen är ju om bara någon vecka. Den första på typ fyra år.

Jag hörde att du haft problem med rösten också. Berätta.

– Nej det var struprörskatarr, passa dig för det alltså. Jag låg totaldäckad i tre veckor och sen kunde jag inte prata på två veckor efter det.

Vad framkallade den åkomman tro?

– Jag satt inomhus i sex veckor i sträck och glömde bort att äta, sen fick jag akut bronkit. När jag sitter i studion har jag lätt för att glömma bort att äta. Det kan gå tolv timmar utan att jag tänker på det. Det slutar med att man är helt väck.

Det tog ett tag att få klart albumet, över fyra år till och med?

– Jag visste hur jag ville att det skulle låta hela tiden, men det var inga producenter som kunde få till det och jag visste inte hur man gjorde själv. Och det tar några år innan man lär sig, så jag fick göra det. När Mitt Blod Pumpar I Dig är den första låten jag gjort helt själv utan några producenter inblandande.

Den låter väldigt bra.

– Tack, men alla tror att det är Eric Berglund från TTA som gjort den. 

Va?

– Ja, när Fredrik Strage intervjuade mig för en annan tidning så fick han för sig att det var Eric som producerat skivan. Jag fick se utkastet och förklarade att det inte stämde, att det var jag som producerat hela albumet själv. Sen stod det ändå i artikeln att Eric producerat just När Mitt Blod Pumpar I Dig. Jag antar att han verkligen ville att det skulle vara han. Eric har fått massa mail och cred för den nu. Han är jävligt nöjd.

Vad gör du annars, vid sidan av Nordpolen?

– Senaste året har jag jobbat lite extra på ett hotell. Jag har en polare som äger ett hotell, så jag hoppade in när han behövde folk. Sen har jag pluggat lite också, statsvetenskap och statistik. Så sjukt tråkigt, jag fattar inte vad jag tänkte. Jag är besatt av statistik men kursen var inte så rolig.

Hur har det varit ekonomiskt?

– Det har varit rätt knapert. Men det rullar in lite pengar då och då, från STIM bland annat. Fast jag vettefan hur jag klarat mig egentligen. Det enda jag lägger pengar på är att gå ut. Och när jag går ut så måste jag låtsas att jag är miljonär och insisterar på att betala taxi och sånt. Jag förstår inte varför.

Men snart kommer det väl komma in lite cash, med spelningar och så?

– Det spelar ingen roll hur mycket jag tjänar för jag gör alltid av med lika mycket som jag drar in. Jag kommer aldrig att bli rik.

Kommer det att bli mycket fest när turnén börjar?

– Det kommer ju inte bli det, för jag ska spela piano, och jag blir helt utvecklingsstörd om jag dricker. Jag skulle inte ha en chans. Det skulle kunna bli riktiga katastrofspelningar. Allting kommer vara lite mer uppstyrt den här gången.

Till skillnad från förra gången?

– Förra turnén hade jag som rutin att alltid halsa en flaska skumpa en kvart innan spelningarna. Då blev det som bäst. Det var det ultimata. Men då var det bara en lång jävla fest. Men vafan det var första turnén och man var 22 bast. Vilket band gör en uppstyrd turné då? De flesta bra banden brukar göra en kaosig turné. Kolla på Broder Daniel. Nu blir det jävligt seriöst.

Jag har länge velat fråga dig vad du tycker om Basshunter.

– Basshunter? Jag älskar Basshunter.

Samtalstid: 25:32


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA