x

Jay-Z gör film-soundtrack

Jay-Z gör film-soundtrack

I maj kommer filmatiseringen av romanen Den Store Gatsby ut, en klassiker skriven av F. Scott Fitzgerald. Soundtracket till filmen har producerats av ingen mindre än Jay-Z, som även tagit på sig rollen som exekutiv producent. Tillsammans med kompositören Craig Armstrong har de sett till att filmmusiken blivit ett möte mellan 1920 och 2013.

Filmen spelades in i Sydney och har Leonardio Di Caprio i huvudrollen som Jay Gatsby. Kända namn som Tobey Mcguire, Joel Edgerton och Isla Fisher medverkar också i nyproduceringen. 

– Jag visste med detsamma efter att jag pratat med Baz och Leonardo, att det här var rätt projekt . Den Store Gatsby, är en klassisk amerikansk historia som introducerar en för extravagans, dekadens och illusioner. Den är mogen för att expreminteras med och bli tolkad med en modern tvist, säger Jay Z. 

Producenten Baz Luhrmann uttalar sig i ett pressmeddelande om samarbetet med Jay-Z. 

"En av mina viktigaste frågor när jag har tolkade Gatsby har har varit att framkalla en upplevelse på samma nivå av entusiasm och samtida kulturell anknytning, som Fitzgerald gjorde. Och i vår tid, är det hip hop som motsvarar den energi jazzen hade. Jay-Z är inte bara en stor konstnär, jag hade hört talas om att han även var en bra samarbetspartner. Leonardo och jag är väldigt glada över att vi presenterades under inspelningen av Jay-Zs No Church In The Wild, för två år sedan." 

Filmen har premiär den 17 maj runtom i landet. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA