x

Lyssna på Kentbasistens nya låt

Lyssna på Kentbasistens nya låt

Martin Sköld, mer känd som basisten i Kent, släpper ett smakprov från sin kommande EP The Fire Is On Me. Musiken På Vägen Hit var hans första platta som gavs ut under 2011. Nu är han alltså aktuell med den nya låten Cadens, som är en elektronisk historia. EP:n är en fyraspårig platta som gör premiär i hyllorna den 20 april under Record Store Day.

Martin Sköld har tidigare startat projekt utanför Kent, förutom sin soloinriktning. Han har samarbetat med låtskrivaren och producenten Martin Landquist. De kallade sig för Peking Laundry och gav bland annat ut låten Don't Turn Away under 2007.

Konstnären Jesper Waldersten har designat omslaget till den kommande plattan. Faktum är att de har samarbetat förr, i och med Jesper Waldersten uställning på Grafikens Hus i Mariefred under 2011. Läs mer om det här.

Förutom EP:n är Martin Sköld och resten av Kent aktuella med en spelning på en endagsfestival i Stockholm den 24 augusti, i samband med öppnandet av Tele 2 Arena. Bandet släppte sitt tolfte album Jag Är Inte Rädd För Mörkret förra året, som kort därefter sålde platina. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA