x

Siesta bokar Mercury Prize-vinnare

Siesta bokar Mercury Prize-vinnare

Siestafestivalen presenterar ytterligare fem akter till sin redan matiga line-up. 

De har bland annat bokat de brittiska indierockarna Alt-J. Bandet gav ut sitt debutalbum och Mercury Prize-belönade An Awesome Wave. En skiva som bland annat inkluderar låten Breezeblocks. Bandet spelade i Sverige förra året på den Göteborgsbaserade festivalen Way Out West. 

Alt-J får sällskap av Bingo Players. En holländsk DJ-duo som består av producenterna Paul Bäumer och Maarten Hoogstraten. De fick sitt genombrott  förra året med hitten Rattle, som snabbt blev en favorit bland houseälskare runtom i Europa. Låten sålde platina och utnämndes Number 1 Club Track of 2012 av den brittiska branschtidningen Music Week. 

Sedan har vi hyllade Nordpolen som stannar till på ännu en festival i år. GAFFA ringde upp Pelle Hellström sen en tid tillbaka, läs intervjun här.

Men Siesta slutar inte leverera där, utan bekräftar även Syket. Bandet är akutellt med sitt andra album Can You Keep A Secret, som kommer ut den 3 april. 

Festivalen har också gjort klart med hiphop-akten Näääk och Nimo, som båda gav ut varsitt album förra året.

Siestafestivalen äger rum den 30 maj till den 1 juni och har tidigare bokat akter som Håkan Hellström, Dada Life, Boys Noize och Kvelertak.

Köp biljetter till festivalen via GAFFA.se/live


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA