x

Förhandslyssna: Rigas - Hundra År Av Vinter

Förhandslyssna: Rigas - Hundra År Av Vinter

Nu är det inte långt kvar till Rigas släpper sitt album Hundra År Av Vinter. Det beräknades att komma ut i september förra året, men släpps alltså inte förrän i nästa vecka. Dock har du möjlighet att förhandslyssna på albumet här på GAFFA.

Hundra År Av Vinter är en uppföljare till Bring The Dead, som kom ut 2011. Plattan fick ett varmt mottagande av GAFFAs recensent och beskrevs som en blandning av rått och ömt.

"Melodierna är enkla och fina, texterna rakt på sak. Här finns inget tillgjort, inget att gömma sig bakom. Det är musik lika banal och ovärderlig som ett leende på staden", skriver Fredrik Franzén. Läs hela recensionen här.

Rigas berättade i en intervju förra året, att skivan spelades in i en källare i Årsta och i ett slott i Hjorthagen. Den producerades tillsammans med Daniel Bengtsson och gästas av Pelle Lindroth, Nya Sampan och Kajsa Grytt

Rigas är ett soloprojekt som består av Henrik Von Euler, känd för sin medverkan i band som Moder Jords Massiva eller Dödens Dal. Han gav ut debutalbumet The Hardest Pocket To Pick under 2007 och har därefter hunnit släppa flera album. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA