x

Nya namn till Hultsfred

Nya namn till Hultsfred

Hultsfredsfestivalen firar att det snart är helg genom att släppa ytterligare åtta akter.

Först ut är det irländska indiebandet Two Door Cinema Club, som sålde platina i sitt hemland med debutalbumet Tourist History. I september förra året släppte de uppföljaren Beacon

Two Door Cinema Club är en trio som består av Key Baird, Sam Halliday och Alex Trimble. GAFFA fick sig en pratstund med bandets tredje medlem förra året, läs intervjun här.

Även Albumaktuella singer/songwritern Kurt Vile kommer stå på en av festivalens scener. Den 8 april släpps hans femte album Wakin On A Pretty Daze, som är en uppföljare till Smoke Ring For My Halo (2011). På sommarens spelning har han som vanligt med sig bandet The Violators.

Hultsfred fyller även på sin souldepå, genom att boka hyllade Miriam Bryant. Hon slog igenom förra året med singeln Finders Keppers och gav sedan ut låten Push Play. Hennes debutalbum Raised In Rain har premiär den 27 mars. Hon spelade nyligen på SVMK festivalen i Stockholm, GAFFA var på plats. Läs recensionen här.

Även den brittiska trion Daughter kommer sprida sin magi, tillsammans med Jagwar Ma och Splashh, som släpper debutalbumet Comfort i sommar. Dessutom kommer svenska Wintergatan och Post War Years.  

Under veckan gick festivalen ut med att de har flyttat till Stockholm istället och kommer hålla till i Sigtuna, läs mer om det här. Notera att datumen blir desamma, alltså mellan den 13-15 juni.
Tidigare bokade artister är bland annat Band Of Horses, Parachute Youth, A$AP Rocky, Artic Monkeys och Adrian Lux.  

Köp biljetter på GAFFA Live. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA