x

Mando Diao på folkparksturné

Mando Diao på folkparksturné

− Efter arbetet med Infruset som spelades in i Dala-Floda fick vi en vision om att spela materialet i svenska folkparker. Att ta tillbaka musiken till sitt ursprung och möta publiken i sitt rätta element, säger Mando Diaos Björn Dixgård i ett pressmeddelande.

Och i sommar går bandet från ord till handlling. Idag presenteras en åtta datum lång sommarturné där landets folkparker får besök av den hyllade gruppen. Alla datum ses nedan.

I februari belönades Infruset med en grammis i kategorin Årets folkmusik/visa. Singeln Strövtåg I Hembygden gick direkt in på Svensktoppens förstaplats i november 2012, något mycket ovanligt för en nykomling. GAFFAs Camila Astorga Diaz skrev i sin recension av Infruset:

"Ett lätt punkigt anslag, ett gammalt piano och Gustaf Frödings texter. Allt detta och mycket till utgör grunden till Infruset. Det är ett risktagande, att våga sjunga på svenska och att dessutom göra det så avskalat som Mando Diao gjort. Hela skivan sköljer över en som en insikt, som en nostalgitripp till ett sommarlov som runnit en mellan fingrarna. Det är smärtsamt vackert när Gustaf Noréns och Björn Dixgårds röster flätas samman i en stolt harmoni." Till recensionen.

Borlängebandet Mando Diao har på tio år släppt sex studioalbum som sålt i mer än 1,5 miljoner exemplar.

Turnéplan Mando Diao sommaren 2013

5 juli Stockholm, Skansen, Solliden

12 juli Tyrolen i Blädinge (Alvesta)

13 juli Dala-Floda, Strandbackens Folkpark

19 juli Eskilstuna, Parken Zoo

9 aug Timrå, Folkan Waterfront, Fagerstranden

10 aug Skellefteå, Folkparken Skellefteå

16 aug Karlstad, Mariebergsskogen

17 aug Huskvarna, Huskvarna Folkets Park

Biljetterna släpps onsdagen den 27 mars kl 12.00 och kan köpas via GAFFA.se/live.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA