x

Svenska artister hjälper flickor i Kenya

Svenska artister hjälper flickor i Kenya

Rigo Pencheff, Dogge Doggelito och Pauline har tillsammans med Medborgarskolan skapat ett album för att hjälpa flickor i Kenya. Intäkterna från albumet går till byn Garissa i nordöstra Kenya. Rigo Pencheff berättar att han vill göra skillnad.

– Jag blev tagen av en presentation om Garissa som Medborgarskolan arrangerade ihop med stiftelsens grundare och tog direkt kontakt med Medborgarskolan eftersom vi i Crossfire ville bidra på något sätt, säger han i ett pressmeddelande.

Redan tidigare har Medborgarsskolan och Crossfire samarbetat. I juni 2012 släpptes singeln Salalaa. Den spelades på flera radiokanaler och uppmärksammades av P3 Musikguiden och The Voice. Intäkterna från singeln skänktes till föräldralösa flickor i Garissa. Efter det goda resultatet ska nu ett album produceras för att få in mer pengar. Anette Huseby, som är projektledare på Medborgarskolan, förklarar att det är meningen att projektet ska lysa upp ett tydligt problem.

– Målet är att synliggöra stiftelsens arbete och lyfta frågorna om kvinnlig könsstympning och unga flickors rätt till utbildning. Tack vare alla engagerade själar i skapandet av albumet har vi nu möjligheten att göra just det.

Albumet ska bjuda på reggae, hiphop, salsa, house och afrikanska influenser.

– Plattan är en reflektion av hur vi ser på världen. En plats som bär olika influenser och uttryck och som skapar en integrerad helhet – en mix av allt, säger Rigo Pancheff.

Skivan släpps den 15 april och kostnaden landar på 100 kronor. Alla medverkande har valt att ställa upp utan ekonomisk ersättning. Danjah, Gretty Domein, Swedish Tiger, Rena Rama, Dahir, Adam Gidlund, Byn Clicken, Jonatan Ojeda och Homan Sebhati finns även med i produktionen.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA