x

April, april ...

April, april ...

Första april innebär ofta att musikvärlden försöker klämma in skämt i nyhetsflödet. GAFFA kikade igenom några musikrelaterade aprilskämt som skickades ut i etern.

Radiohead, med Thom Yorke och Ted Nugent i framkant, meddelade att de hade börjat arbeta med en alternativ jaktmusikal. Den skulle bygga på barnboken We're Going On A Bear Hunt, men det skulle finnas en viss twist med i historien. Denna twist ska bland annat ha handlat om att barnen skulle skjuta björnen i sagan, flå den och köra hem den till sina föräldrar.

Företaget Sony var även i skojartagen. Enligt dem skulle de släppa ett knippe med produkter som var utformade för sällskapsdjur. Exempelvis fanns "I-Cage", högtalare för hamstrar. Det snackades även om ett surroundsystem för hundar.  

David Bowie förklarade att han skulle öppna en affär vid namn The Spiders From Mars. Enligt den extremt pålitliga källan, som var en taxichaufför från London, skulle öppningen gå hand i hand med Bowies stora intresse för exotiska djur, speciellt spindlar.

– Dave är ett stort fan av spindlar. De är precis som honom. Varelser i natten, ingen av dem ger ut ett album särskilt ofta, berättade källan.

Daft Punk slängde ut information om att deras nya album, Random Access Memories, inte skulle nå butikerna. Anledningen? Förväntningarna var alldeles för höga, menade bandet och förklarade att plattan var helt okej men att den, när det väl kom till kritan, inte var speciellt bra som de hade hoppats på.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA