x

Ny lärometod: rappa dig smart

Ny lärometod: rappa dig smart

I New York testar lärarna en ny inlärningsmetod. Det handlar om hiphop och meningen är att de studerande ska rappa sig till kunskaper. Ms. McDaniel, som är lärare på New Yorks Park East High School, testade metoden under sin vetenskapslektion nu i veckan. Niondeklassen fick skriva rim och sedan rappa fram studierna, något som uppskattades av eleverna.

Undervisningssättet startade genom att Dr. Chris Emdin, som är verksam på Columbia Universitys Teachers College, introducerade inlärningsmetoden i New York.

– De människor som är mest involverade i hiphop-kulturen är också samma typer av människor som visar minst intresse för skolan och det vetenskapliga, förklarar Emdin för CBS.

Emdin ville även hitta en ny väg att elda på sina elever så han startade ett samarbete med GZA, en av medlemmarna från Wu-Tang Clan. Trots att GZA hoppade av skolan har han berättat att hans passion för vetenskap är något han vill dela med sig av.

– Målet är att väcka barnen, få dem mer medvetna och involverade i vetenskap och allting som är kopplat till det, har GZA sagt.

Just nu testar tio olika skolor i New York den annorlunda metoden.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA