x

Kleerup får hemligt uppdrag av Melodifestivalen

Kleerup får hemligt uppdrag av Melodifestivalen

Nu är det inte långt kvar. Om lite drygt en månad är det dags för den stora finalen i trallvänliga melodier, och Malmö kommer att invaderas av schlagerälskare från hela Europa. Planeringen av evenemanget är i full gång och nu kan Aftonbladet konstatera att producenten Andreas Kleerup har fått i uppgift att skriva en låt speciellt för en av delfinalerna.

– Jag kan väl säga att vi har ett samarbete med Kleerup och jag kan bekräfta att det tas fram ett specialskrivet verk, säger Christer Björkman till Aftonbladet.

Låten kommer att framföras under den första semifinalen 14 maj och den är en del av ett nummer i showen som kallas Northern Light (norrsken).

Kleerup blev nyligen hyllad för sitt samarbete med Loreen på låten Requiem Solution, men hon är inte delaktig i det aktuella projektet. Däremot har Christer Björkman bekräftat att hon kommer att delta i showen på något annat sätt, men är förtegen om hur.

Den stora finalen går av stapeln i Malmö Arena 18 maj där Sverige representeras av årets vinnare, Robin Stjernberg med låten You.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA