x

Hultsfred fyller på

Hultsfred fyller på

Hultsfred Stockholm går ut med fyra nya bokningar till sin redan drygt 60 namn långa konsertlista. 

Först på listan är Londongruppen Bastille vars syntpop charmat fansen och gett bandet stor uppmärksamhet sedan starten 2010. Bastille startade som ett soloprojekt drivet av singer/songwritern Dan Smith, men utökades snabbt till en grupp bestående av fyra medlemmar. De släppte sitt debutalbum Bad Blood i mars och skivan innehåller singlarna Bad Blood, Pompeii och Flaws.

Den svenska popduon Say Lou Lou, bestående av enäggstvillingarna Miranda och Elektra kommer även de att spela på Hultsfred Stockholm. Deras hajpade singel Maybe You har spelats flitigt på radiostationerna och nyligen släpptes deras andra singel Julian. De kommer även att uppträda på bland annat Umeå Open.

Det estländska folkrocksundret Ewert And The Two Dragons har nått en stor publik i sitt hemland. Nyligen kammade de hem hela fem utmärkelser på den estländska motsvarigheten till grammis-galan. Det är inte första året som bandet uppträder på Hultsfredsfestivalen. Redan förra sommaren underhöll de publiken med sin dansvänliga folkrock och hiten Good Man Down.

Det sista namnet som festivalen släpper är East India Youth, ett syntpop-orienterat soloprojekt. Bakom namnet står den 22-åriga William Doyle från Bournemouth att finna. Med sin första EP, Hostel EP, nådde han stora framgångar hos kulturskribenterna i London och belönades med hela sju (av tio) poäng av engelska NME.

Tidigare har festivalen bokat bland annat Phoenix, Arctic Monkeys, Fatboy Slim och ASAP Rocky. Den går av stapeln 13 juni och håller till i Sigtuna i Stockholm.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA