x

Svenska storheter till Bråvalla

Svenska storheter till Bråvalla

Bråvalla öser på. Senaste tillskotten är Takida och Bo Kaspers Orkester. Takida slog igenom med låten Curly Sue som låg på Tracklistan i hela 50 veckor i följd. Även på Svensktoppen stannade låten kvar i över 50 veckor. The Burning Heart var gruppens senaste skiva, den kom 2011. Just nu håller bandet på att jobba fram det nya albumet som släpps någon gång under året.

Bo Kaspers Orkester är riktiga veteraner i musiksammanhang. Med sina finstämda pop-låtar har gruppen blivit lite av ett fenomen i Sverige. Senaste skivan, Du Borde Tycka Om Mig, släpptes förra året och producerades av Christian Walz. GAFFA skrev följande om skivan:

"Bo Kaspers Orkesters sound är speciellt, det är originellt och på riktigt. De behärskar alla nivåer av tempo och stråkkvartetterna glänser tillsammans med effekterna. Inget skär sig och inget känns fel. Inledningen till Festen sprakar av uppdämt 80-tal. Det är fantastiskt, tills texterna försöker säga samma sak som melodierna redan gör, eller än värre, raka motsatsen till melodin."

Sedan tidigare har Bråvalla gjort klart med musiker som Rammstein, Green Day, Avicii, Mando Diao, Frank Ocean och In Flames.

Biljetter till festivalen kan du beställa via GAFFA.se/live


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA