x

Gagnef avslöjar sommarens bokningar

Gagnef avslöjar sommarens bokningar

Under några års tid har musik- och konst-festivalen Gagnef lockat publik till det lilla samhället vid Dalälven. Och så tänker de göra även i år. Med hjälp av ledorden "öppenhet" och "dans" vill de samla människor från alla olika håll och kanter, både artister och besökare.

Nu har arrangörerna gått ut med sommarens bokningar.

Jagwa Music är ett energiskt band från Tanzania som skapar svängig musik med högt tempo.

Den engelska rapparen Lioness står även hon på listan för sommarens Gagnefspelningar. I ett pressmeddelande kallar arrangörerna henne för "Englands mest interssanta rappare just nu" och hon ingår i samma crew som Lady Leshurr, en rappare som uppträdde på förra årets Gagnef-festival.

Det grammis-nominerade jazz/pop/synth/-bandet Klabbes Bank, med keyboardisten Klas-Henrik Hörngren i spetsen, kommer också att uppträda på festivalen. Det var deras senaste platta Protect The Forest som i år nominerades till en grammis för bästa jazz.

På bokningslistan går även att finna Moon Duo (US), Linda Pira, Skator, Duvchi och TM 404.

Gagnef är inte bara en musikfestival, utan fokuserar mycket på nutida konst. Till namnen för de bokade konstnärerna hör Annika von Hausswolff, som tidigare sjöng i bandet Cortex, och Lotta Andersson som arbetar med politiska och feministiska frågor via fotografi.

Bakom festivalen står SKANKALOSS, en religiöst och politiskt obunden kulturförening. På festivalens hemsida skriver de bland annat att de vill "stödja samtida kulturuttryck i Sverige och världen med Gagnef som utgångspunkt".

Gagnef hålls mellan 12-13 juni i Dalarna.  


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA