x

VIDEOPREMIÄR: Junip - Your Life Your Call

VIDEOPREMIÄR: Junip - Your Life Your Call

Videon till Junips senaste singel Your Life Your Call har precis som första delen av videodubbeln (se den här) något Lynchskt över sig, samtidigt som den för tankarna till obehaget i filmer som Låt Den Rätte Komma In. Så här säger regissören Mikel Cee Karlsson själv om filmerna:

"De berättar en historia om en plågad man, fast i en monotont, kärlekslöst förhållande. En situation som kanske inte var hans val, eller preferens till att börja med. Den gamle mannen är helt enkelt som oss alla, en person påverkad av andra människors åsikter övertygelser, vilket också oundvikligen påverkar hans val i livet. Det här den här insikten som han slutligen försöker bryta sig fri från.

Det är upplevelsen av livet i all dess mörka och komiska absurditet."

Junip består av Elias Araya, Tobias Winterkorn och succé-singer-songwritern José González, som haft en lyckad karriär som soloartist. Bandet gav 2005 ut EPn Black Refuge EP för att sedan försvinna i fem år, för att därefter återvända med debuten Fields som gavs ut 2010.

Junip är nu aktuella med uppföljaren och den självbetitlade skivan som kommer ut den 22 april och följs upp av en turné i stora delar av Europa. 

Se videon till singeln Your Life Your Call här:

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA