x

Se Primal Screams färska video

Se Primal Screams färska video

Det skotska rockbandet Primal Scream är ute med en fäsk video till deras låt It´s Alright, It´s OK. Bandet är känt för att mixa indierock med elektronisk dansmusik. Medlemmarna, som i dag består av Bobby Gillespie, Andres Innes, Robert "Throb" Young, Martin Duffy och Gary "Mani" Mounfield, har släppt nio album – det första kom 1987 och fick namnet Sonic Flower Groove.

Det senaste albumet, Beautiful Future, kom 2008. Bandet är just nu aktuellt med sitt tionde album, More Light. Releasedatumet är spikat till den 6 maj.

Primal Scream gjorde, för två år sedan, bland annat en spelning på Hultsfred. GAFFA var där och så här skrev recensenten:

"När de mot slutet dessutom lämnar Screamadelica och har modet att blanda in ett modernare spår som Country Girl från 2006, och de två inledande spåren från inte riktigt lika nya Give Out but don't Give Up känns det som självklarheter. Jailbird och Rocks fungerar utmärkt som avslutning. Primal Screams rötter och grenar spänner helt enkelt mycket vidare än att de ska kunna hålla sig strikt till ett enskilt album. Och de brinner av för mycket spelglädje. Ett apokalyptiskt regnväder motas bäst med en ordentlig show. En av festivalens mest positiva överraskningar. Ett fantastiskt framförande med en klassisk skiva som bas. Men också en oerhört snygg show".


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA