x

VIDEOPREMIÄR: Vit Päls – Död Och Evigt Mörker

VIDEOPREMIÄR: Vit Päls – Död Och Evigt Mörker

Vit Päls, popbandet från Malmö som bildades 2004, har kommit med sin nya video till låten Död Och Evigt Mörker. Den som gillar Malmö blir säkert förtjust. Tittaren får nämligen hänga med liemannen när han traskar genom staden.

I nuläget består bandet av Siri af Burén, Hannes Bylund, Johannes Dontsios, Carl Johan Lundgren, Jens Löfkvist, Sofia Löfkvist och Klas Sjöberg.

Det har blivit fem släpp genom åren. Det senaste, Nånstans Ska Man Va, kom förra året. Skivan fick fem stjärnor av GAFFA och recensenten skrev att skivan skulle bli en av årets viktigaste svenska skivor.

"Musik som skildrar det du inte visste att du tänkt på. Simpelt och komplext samtidigt. Nånstans ska man va är den naturliga fortsättningen på Vit Päls-historien. Ord om vardagens småsaker och funderingar – lika simpelt träffande som tidigare. Det här kommer att bli en av 2012 års viktigaste svenska skivor."

I samband med videosläppet passar Vit Päls på att hälsa:

"Kära GAFFA-läsare!

Nu lägger vi snart mörkret bakom oss. Sedan går det fort. Glöm då för guds skull inte bort att kanta dina minnen med härlig musik. Att ständigt upptäcka nya saker är också ett sätt att skriva dagbok. Att hitta en spellista från en svunnen sommar kan vara bästa sättet att gå tillbaka och minnas hur trä't lukta i eftermiddagssolen på verandan. Eller hur hans kind kändes i din hand på grusvägen i den fuktiga kvällsluften. Eller vad fan ni nu än har för er. Hur som. Vit Päls önskar er allt gott på vägen!"


Vit Päls - Död och Evigt Mörker on MUZU.TV.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA