x

The Sounds jobbar på nytt

The Sounds jobbar på nytt

The Sounds, med sångerskan Maja Ivarsson i spetsen, har den senaste månaden hängt i Svenska Grammofonstudion i Göteborg och spelat in nytt material. Den tilltänkta skivan blir bandets femte studioalbum. Den här gången har gruppen valt att samarbeta med brittiske, New York-baserade Alex Newport, han har tidigare producerat för storheter som Death Cab For Cutie, Bloc Party och The Mars Volta.

Maja Ivarsson har, med sin medverkan i Så Mycket Bättre, skaffat sig en större publik med tolkningar som Norrländska Präriens Gudinna (Olle Ljungström), Want Ya! (Darin) och Hasta La Vista (Sylvia Vrethammar). The Sounds har flera tunga hits bakom sig. Med låtar som Hit me!, Living In America och Seven Days a Week har The Sounds snurrat flitigt på olika radiostationer.

Bandets senaste album, Something To Die For, kom 2011. GAFFA recenserade skivan:

"Nio år efter debuten Living in America står de på ungefär samma ställe, i den energiska punkrocken som gjort deras liveframträdanden nästan undantagslöst till framgångar. Till en viss grad är de influerade av den elektroniska pop som dominerar klubbarna, men det är inbakat på ett sätt som känns naturligt."

Hela recensionen kan du läsa här.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA