x

Wimp lanserar tjänst för osajnade band

Wimp lanserar tjänst för osajnade band

Musiktjänsten Wimp släpper idag Wimp DIY, en tjänst som gör det möjligt för osajnade band att nå ut till en stor publik. När ett band går via tjänsten publiceras deras musik via Wimp men även på en rad andra digitala tjänster – vilket i sin tur ökar möjligheten för bandet att slå igenom.

I och med Wimp DIY så kommer redaktionen lyssna på allt som kommer in och de bästa låtarna lyfts sedan fram genom rekommenderade album, spellistor och albumlistor.

Karin Moberg, från Wimp, förklarar i ett pressmeddelande att den nya tjänsten ska vara ett bra alternativ för nya och mindre band.

– Wimp DIY ska inte vara ett alternativ istället för ett skivbolag. Vi vill ge osajnade artister en möjlighet att upptäckas – både av potentiella fans och potentiella skivbolag. Vi vill göra det enklare för talangfulla artister med ambitioner att nå ut med sin musik.

Wimp DIY har en grundläggande tanke att artisterna själva får styra sin marknadsföring – detta innebär att 70 procent av intäkterna går till artisterna. De övriga 30 procenten går till administration.

Tjänsten ska även vara gratis.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA