x

Månadens konsertmåsten

Månadens konsertmåsten

Äntligen! Maj månad är här och varför inte fira vårens ankomst med att gå på några konserter? Vi har listat några av månadens mest intressanta konserter, både högt och lågt. Läs och låt dig inspireras!

3,4 & 11 maj: Bruce Springsteen & The E Street Band, Friends Arena, Solna, Stockholm

Så sent som i juli 2012 slog han sitt eget 27 år gamla publikrekord på Ullevi i Göteborg, inte bara en gång utan två. Förra året sågs han av totalt 132 579 personer. Det gör de två konserterna till de två största evenemangen någonsin i Sverige. Ikväll gör han sin första konsert av tre på Friends Arena och förväntningarna är stora på mannen som i stort sett alltid lyckas leverera fantastiska shower. 

4 maj: Labyrint, Restaurang Lórinet, Linköping

Labyrint slog igenom 2011 med debutalbumet Labababa som gästades av artister som Kapten Röd och Gregor. I höstas släppte rapgruppen en ny EP och löften om ett albumsläpp i vår har gått ut via Instagram. På deras Facebook-sida har de avslöjat att inspelningen av en ny musikvideo pågår och vem vet, kanske visar de lite smakprov från det nya albumet på konserten? Dessutom fick gruppen pris för "Årets live" 2013 av Kingsize Magazine.

9 maj: Meshuggah, Cirkus, Stockholm

Metalbandet bildades för femton år sedan i studentstaden Umeå och sitt bandnamn har de tagit från hebreiskan där Meshuggah står för galen. För ett år sedan släppte de albumet Koloss som belönades med hela fem stjärnor av GAFFAs recensent. Bortsett från en festivalkonsert på Metaltown är Cirkus-spelningen den enda i Sverige som gruppen bjuder på i sommar, så passa på!

9 maj: Looptroop Rockers, Pustervik, Göteborg

Nyligen släppte hiphopkollektivet albumet Mitt Hjärta Är En Bomb, den första skivan helt på svenska och bara det gör den här konserten värd att besöka. Skivan gästas bland andra Jose Gonzales, Cleo, Kapten Röd, Timbuktu och Lilla Namo, som alla hjälper till att föra fram de politiska budskap som talar om jämställdhet och allmän idioti.

10 maj: Wintergatan, Gävle Konserthus, Gävle

För sju år sedan släppte Detektivbyrån sin första EP Hemvägen som fick flera Grammisnomineringar och togs emot väl av publiken. Wintergatan är fortsättningen på det musikaliska äventyr som startades av Martin Molin 2006. Alldeles nyligen släpptes fullängdaren som även den fått heta Wintergatan, och nu ger sig gruppen ut på Sverigeturné. De kommer att göra inte mindre än 19 spelningar i Sverige innan augusti, och alla gör gott i att försöka gå på någon av konserterna.

16 maj: Bring Me The Horizon, Tyrol, Stockholm

Nyligen släpptes femmannabandets fjärde album Sempiternal, som av bandet själva beskrivs som laddat med melodier och nervkittlande metalhymner. Deras konserter har tidigare beskrivits som kaosartade med en sångare som flyger fram och tillbaka över scenen och får med sig publiken i sina påhitt och galenskaper. Helt enkelt, en konsert väl värd pengarna.

16 maj: The Knife, Subtopia Hangaren, Norsborg

Det nya albumet Shaking The Habitual har fått väldigt fin kritik av både svenska och utländska recensenter och nu är det dags för syskonen att uppträda med det nya materialet. Deras budskap är politiskt och ifrågasätter världens maktordning om igen, och på deras hemsida förbereder de fansen inför en show där de ska ge sitt allt.

24-25 maj: Young Galaxy, Knarrholmen, Göteborg

Med ett sprillans nytt album i butikerna är Young Galaxy ett av de stora bandnamnen som festivalen bokat i år. Konsertmiljön ute i Göteborgs skärgård kunde inte vara mer idyllisk och festivalen växer för varje år. Absolut ett av maj månads konsertmåsten!

24 maj: Bon Jovi, Stockholms Stadion, Stockholm

Med en man kort kommer Bon Jovi att dyka upp på Stadion i Stockholm. Tidigare i vår meddelade bandet att gitarristen Richie Sambora inte kommer att delta i turnén på grund av privata problem, en nyhet som tagits emot med stor sorg av Bon Jovi-fansen. Men sångaren Jon Bon Jovi har tidigare lovat sina fans att bandet kommer att ge allt de har, trots bortfallet.

26 maj: P!nk till Globen, Stockholm

Den amerikanska popstjärnan kommer till Europa i vår, vilket innebär att även Sverige får ta del av hits som F**ckin Perfect och Raise Your Glass. I ett videoklipp upplagt på hennes hemsida förbereder hon sina fans på en händelserik show med mycket akrobatik och dans. Hennes senaste superhit Just Give Me A Reason har nu legat etta på billboard-listan två veckor i rad.

29 maj: Beyoncé, Ericsson Globe, Stockholm

Här har vi någon som är känd för att ge en bra show. Hennes världsturné, The Mrs Carter Show, är i full gång och i slutet på maj är det Sveriges tur att gästas av stjärnan. Med ett nytt album på gång släpper Beyoncé allt som ofta små klipp från hennes nya låtar, men än så länge har vi bara fått höra en fullängdare, låten Bow Down.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA