x

Rockstad: Falun byter namn

Rockstad: Falun byter namn

Rockstad: Falun har i folkmun kallats "Sabatonfestivalen i Falun", just på grund av att det kända hårdrocksbandet är från stan i fråga. Nu gör man slag i saken och byter namn. Från och med i år kallar sig festivalen för Sabaton Open Air, helt enkelt för att öka igenkänningen och försöka locka mer folk till stan under de tre dagarna i mitten av augusti.

Så här skriver arrangörerna i ett pressmeddelande:

"En hårdrocksfestival i Dalarna med Sabaton som stående dragplåster har stora möjligheter att locka fler långväga gäster. Och för att nå dessa behöver festivalen ett namn som inte skapar förvirring internationellt. Vi kommer inte förändra vårt tänk när vi bokar övriga band, men alla Sabatons fans kommer att erbjudas en ännu mer unik upplevelse. "

– Vi siktar på att med denna lilla förändring få fans från hela världen att hitta till vår hemstad och upptäcka vår festival, säger Sabatons basist Päs Sundström.

Sabaton Open Air går av stapeln den 15-17 augusti och hittills bokade band är bland andra: Mustasch, Hardcore Superstar, Raubtier, Magnum, Korpiklaani, Ensiferum, Wolf, Delain och Moonspell.

Biljetter köpes enkelt och bekvämt på gaffa.se/live.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA