x

Soullegendaren Bobby Womack till Stockholm

Soullegendaren Bobby Womack till Stockholm

I augusti kommer soullegenden Bobby Womack till Stockholm. För två år sedan uppträdde han på Skansen i Stockholm, och i juli kommer han tillbaka till Stockholms hjärta Djurgården, den här gången för att spela på Cirkus.

Bobby Womack har en 50 år lång och enastående karriär bakom sig. Det var som tonåring han blev upptäckt av ingen mindre än r'n'b-legenden Sam Cooke som signade honom och hans bröder, kända som The Valentinos, till sitt skivbolag. Efter det gick han vidare med att skriva låten It's All Over Now, som blev genombrottet för The Rolling Stones.

Bobby Womack har haft ett finger med i många artisters framgångar. Han har deltagit i spelningar med Aretha Franklin, Janis Joplin, Elvis Presley och han har skrivit låtar till bland annat Wilson Pickett och J. Geils Band

Förra året var det meningen att soulsångaren skulle ha spelat på Way Out West, men blev då tvungen att avboka alla sina augusti-spelningar på grund av sjukdom. Men nu kommer han tillbaka.

Den 17 juli kommer han att uppträda på Cirkus tillsammans med sitt 13-mannaband och framföra både gamla hits och låtar från sitt senaste album The Bravest Man In The Universe.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA