x

Kate Bush prisas med förnäm utmärkelse

Kate Bush prisas med förnäm utmärkelse

Den engelska sångerskan och låtskrivaren Kate Bush har fått CBE-utmärkelsen av Englands drottning Elisabeth II. Det betyder att hon nu är kommendör av andra klassen i den brittiska imperieorden. Hade hon belönats med en högre utmärkelse hade hon ingått i det engelska riddarskapet.

Kate Bush har hållt sig borta från rampljuset ett tag, och hon ville heller inte prata med pressen denna gång. Men i pressmeddelande berättade hon om glädjen:

"Jag är otroligt glad över den stora äran som jag delar med familj, vänner och kollegor i musikbranschen och alla som har en viktig del i det. Nu har jag någonting fint att pynta julgranen med.".

Andra musiker som har fått den fina medaljen är Shirley Bassey och Kiri Te Kwana. Även Sveriges fotbollsexport Henrik Larsson har fått den stora äran att mottaga CBE-utmärkelsen.

Kate Bush slog igenom 1978 som 19-åring med låten Wuthering Heights och albumet The Kick Inside. Efter det har hon gett ut flera kritikerrosade album, bland annat Hounds Of Love från 1985 med hitsingeln Running Up That Hill


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA