x

Tenacious D kommer hit

Tenacious D kommer hit

Jack Black är känd i Hollywood, och över hela världen, för sina roller i King Kong, School Of Rock och High Fidelity. Men vid sidan av skådespelarkarriären står han, tillsammans med Kyle Bass, bakom den humoristiska rockduon Tenacious D som fått en stor beundrarskara.

Bandet släppte sitt självbetitlade debutalbum 2001 med hitsingeln Tribute och åkte efter det ut på turné där Sverige ingick i ett av stoppen. Men efter det har det varit snålt med Sverigebesök, tills nu. I augusti kommer rockduon till Gröna Lund för att uppträda med sitt album Rize Of The Fenix som släpptes förra året. Kenny Mattsson är programchef för Gröna Lund och han är väldigt glad över bokningen.

– Att få hit Tenaciuos D är riktigt stort för mig. Alla svenska musikfestivaler har försökt boka Tenacious D i flera år, utan att lyckas. Det ska bli spännande att se vad Jack Black kan göra med Gröna Lunds stora scen, säger han.

Spelningen äger rum på Gröna Lunds stora scen 11 augusti. Andra bokningar till tivoliscenen är Ke$ha, Amanda Jenssen och The Tallest Man On Earth


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA