x

Stockholm Jazz Festival släpper namn

Stockholm Jazz Festival släpper namn

För den som är förälskad i jazz går det inte att missa Stockholm Jazz Festival, som är mellan den 14-20 oktober. Det första biljettsläppet är nu klart. Det handlar om Avishai Cohen with Strings. Spelningen sker på Konserhuset i Stockholm.

 – Att som första festivalnamn få presentera efterlängtade Avishai Cohen med sitt helt nya projekt känns verkligen roligt. Inte minst med tanke på hans nära relation till den svenska publiken, säger VD Lena Åberg Frisk i ett pressmeddelande.

Förra året flyttade festivalen till några av Stockholms scener. Ett drag som visade sig helt rätt. Festivalen lockade nämligen över 12 000 besökare.

– Efter förra årets publiksuccé är vi otroligt inspirerade och längtar efter att åter få presentera några jazzens största i samarbete med hela landets jazzliv, säger Lena Åberg Frisk och fortsätter:

– Vi fortsätter inomhus och sprider ur oss på Stockholms finaste scener. Vi kommer att bygga ut samarbetet med arrangörer i länet – men också i hela landet. För oss är det viktigt att jazzfestivalen speglar det levande jazzliv som finns i hela Sverige – året om.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA