x

Nakenchock på Urban Cone-spelning

Nakenchock på Urban Cone-spelning

Igår (torsdag) gjorde det svenska bandet Urban Cone en spelning i Wien, när det helt plötsligt kom upp en naken man på scenen. Tim Formgren är gitarrist i bandet och han berättar i ett mejl till GAFFA hur det hela gick till.

– I slutet av Urban Photograph tog en man av sig sin T-shirt och först började veva den friskt över huvudet. Sen antar jag att han inte tyckte det var nog så han gjorde samma sak med sina byxor efter att han slängt upp sin T-shirt på sen. Kort stund därefter kom byxorna, strumporna likaså upp på scen. När vi precis hade spelat klart Urban Photograph så drog han av sig sina kallingar och sprang upp på scenen och dansade helt spritt språngande naken.

Tim Formgren berättar även hur mannen bad om att få stanna kvar på scenen, men att bandmedlemmarna helst ville att han skulle kliva ner. Efter en, enligt Tim Formgren lite för lång stund kom vakten och plockade upp mannens kläder för att sedan dra ner honom från scenen.

Bandet gick ut med nyheten om nakenchocken på sin hemsida till fansens förnöjelse. Tim Formgren säger att händelsen mest var rolig.

– Kul men jävligt skumt. Sånt som händer när man spelar i Wien, I guess. 

Det var förra året som Urban Cone släppte sitt debutalbum Our Youth och de har sedan dess turnerat runt i Europa. De blev nyligen bokade som en av akterna till Roskilde, en konsekvens av att ha vunnit en omröstning som festivalens besökare deltog i.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA