x

Se Daft Punks trailer till nya låten

Se Daft Punks trailer till nya låten

Under den Kaliforniabaserade festivalen Coachella som hölls i helgen, hade Thomas Bangalter och Guy-Manuel de Homem-Christo premiär för en trailer till deras nya låt Get Lucky. Det är det första spåret som kommer släppas från duons kommande album Random Access Memories, som kommer ut den 21 maj. Get Lucky är ett samarbete med Pharrell Williams och Nile Rodgers, som likt electro-duon hade liknande visioner om att gå tillbaka 30-40 år i tiden. 

– För oss är 70- och 80-talet de mer välsmakande epokerna, säger Guy-Manuel i en intervju med Rolling Stone. Han fortsätter:

– Det är inte det att vi inte kan göra galna futuristiska låtar, men vi ville spela med det förflutna istället.

Förutom samarbetet med Pharrell Williams och Nile Rogers, har de även tagit hjälp av stora namn som Julian Casablancas, Giorgio Moroder och Panda Bear för att bara nämna några. 

I en videoföljetong producerad av Intel and Vices: The Creators Project, som finns på duons hemsida presenteras alla medverkande artister med reflektioner och tankar inför det stundande albumet. Den senaste artisten att framställas var Pharrell Williams, som bland annat berättar hur det var att samarbeta med sin inspirationskälla Nile Rodgers.

– Det var helt galet för vi var på olika sidor av Atlanten men samtidigt var vi båda på precis samme ställe, berättar han.

– Vi ville tillbaka till den magiska tiden när musiken och dess anda var det som inspirerade människor.

Under intervjun berättar han även hur samarbetet med Daft Punk hade sin början under Madonnas senaste releasefest och inspirationen bakom Get Lucky. För att höra det med Pharrell Williams egna ord kan ni kolla på hela intervjun nedan.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA