x

Sexstjärniga sensationer

Sexstjärniga sensationer

I GAFFAs värld är sex stjärnor lika med mästerverk, kort och gott. Under senare tid har vår skribentkår lämnat ifrån sig förvånansvärt många fullpottare. Ren galenskap eller helt i sin ordning? Det är upp till alla våra läsare att avgöra, men redaktionen tog till vara på april månads hajper och delar här med oss av en sammanfattning. Nedan ser ni prov på och länkar till den senaste månadens sexstjärniga albumsensationer.

Håkan HellströmDet Kommer Aldrig Va Över För Mig

"Men just som man trodde att 2 Steg Från Paradise var det mest pompösa man hört i Hellström-katalogen, gör han det här. Växlar upp och riktar sig mot en annan stjärnhimmel [...] När Håkan Hellström så här lekfullt väljer att lappa ihop hela sin popkulturella spännvidd finns det precis ingen som hinner med. Med riktning mot hela Sveriges popelit pekar han med full kreativ styrka och säger: det är så här det ska låta nu. Inget annat duger."

Ghost Infestissumam

"Den musikaliska treenighet som Ghost kommit två tredjedelar in i bjuder in lyssnaren till en annorlunda musikalisk ljudbild än den kritikerrosade debuten. Kort sagt, det är högre berg och djupare dalar enligt den målbild bandet strävar efter. Ömsom mindre riffbaserat, ömsom mer dansant och klassiskt [...] Ghost väljer inte den enkla vägen med att upprepa en succé utan har modet att förnya sig och skapa ett omvälvande andra album. Klart starkare än debuten; Infestissumam är ett hypnotiskt och tidlöst musikaliskt verk att mysa till."

The Knife Shaking The Habitual

"Shaking The Habitual är ett konstigt album, det råder det ingen tvekan om. En del kommer instinktivt att hylla det som genialiskt, och de har nog rätt. Andra kommer att säga att det är på tok för långt och en jäkla pina att lyssna på, och de har nog också rätt. Men en sak måste väl ändå alla hålla med om: storleken på Karins och Olofs mod är enormt, och det faktum att hundratusentals människor följt dem till denna märkliga, märkliga plats, det är en konstnärlig bedrift utan dess like."

Benesser The Start Of Something New

"Ingredienserna till Benessers debutalbum är många, men noga utvalda. Börja med en klick metal som grund, krydda med en slående vokalist vars mjuka stämma får håret att resa sig och addera en raffinerad ljudbild. Släng ner ett kilo dynamik och ett kilo perfektion i väntan på huvudingrediensen, gitarristen. Då har du ett av 2000-talets mäktigaste debuter."


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA