x

Emmaboda släpper tre nya namn

Emmaboda släpper tre nya namn

Så där lagom till helgen släpper Emmabodafestivalen tre nya namn. Movits!, Shout Out Louds och James Egbert blir därmed de senaste att fylla på bandlistan.

Movits! har funnits på Sverigekartan sedan 2008 då de släppte sitt debutalbum Äppelknyckarjazz, men det var först efter albumet Ut Ur Min Skalle som de blev riktigt stora. Deras musik har sträckt sig förbi gränserna och över Atlanten till USA där de gjorde en framgångsrik turne under 2009. Nyligen släppte de singeln Nitroglycerin med tillhörande video som du kan se här.

I år är det exakt tio år sedan Shout Out Louds släppte sin första EP 100° och sedan dess har de hunnit ge ut fyra fullängdare. Den senaste i raden är Optica, som släpptes i februari i år. Shout Out Louds kommer, bortsett från Emmabodafestivalen, även att uppträda på Peace & Love och Hultsfred Goes Stockholm.

För ett år sedan slog Colorado-killen James Egbert igenom med sin bastunga house och dupstep-orienterade musik och släppte EP:n In The Beginning. Sedan dess har han turnerat världen över och samarbetat med Schoolboy på den tre låtar-långa EP:n The Silver Lining.

Emmabodafestivalen går av stapeln 23 juli och håller på i fyra dagar. De har även bokat stora namn som Benny Benassi, Infected Mushroom och Icona Pop.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA