x

Hyllat Umeåband till Metaltown

Hyllat Umeåband till Metaltown

Den numera tre dagar långa festivalen Metaltown firar helg med att släppa två nya namn. Det har blivit dags att lägga till Umeås stolthet Cult Of Luna och nykomlingarna Port Noir till konsertschemat.

Cult Of Luna bildades i slutet av 90-talet och gav ut sin självbetitlade debutplatta 2001. Efter det har bandet nått stora framgångar och 2007 vann de pris för bästa metal på P3-Guld. Tidigare i år gav de ut sitt sjätte album Vertikal, som belönades med fem stjärnor av GAFFA med motiveringen "Ett monstruöst starkt verk från ett av Sveriges allra starkaste band".

Port Noir bildades på en pub i Södertälje och upptäcktes av ingen mindre än In Flames-sångaren Anders Fridén. Snart är nykomlingarna redo att släppa sitt debutalbum som de jobbat på tillsammans med producenten Daniel Bergstrand, känd för sitt arbete med bland annat In Flames och Meshuggah.

Metaltown hålls på Göteborg Galopp från 4-6 juli och har tidigare bokat namn som Slipknot, Korn och Motörhead. Köp biljetter till Metaltown via GAFFA live här


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA