x

90-talsstjärna död i bröstcancer

90-talsstjärna död i bröstcancer

Chrissy Amphlett, sångerska i bandet Divinyls, har avlidit i bröstcancer, rapporterar Aftonbladet. Det australienska bandet slog igenom med den kontroversiella singeln I Touch Myself 1990 som hamnade fyra på billboardlistan och gjorde gruppen känd över hela världen.

2007 diagnostiserades Chrissy Amphlett med MS och tre år senare drabbades sångerskan även av bröstcancer. 2011 trodde hon att cancern var besegrad, men den kom tillbaka.

På sin Facebook-sida berättade sångerskan om kampen mot sjukdomen.

– De senaste 18 månaderna har varit en utmaning för mig som har både bröstcancer och MS. Man blir en patient i en värld full av väntrum, väntandes i timmar på resultat eller ett möte och man ligger i kalla MRI- eller CT-maskiner, och i sjukhussängar, man står på knäna och ber att mirakel ska ske, operationssalar, tester på tester, man tittar på friska människor som glatt går längs gatan som du själv en gång gjort men tog för givet och nu önskar du att kunde göra samma sak.

Chrissy Amphlett uppträdde även i musikaler och jobbade som skådespelare. Sångerskans make ska ha sagt i ett uttalande att låten I Touch Myself var menad att påminna kvinnor världen över om att undersöka sina egna bröst efter knölar, skriver abc.net. Chrissy Amphlett blev 53 år gammal. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA